Vilka är vi?

Du som har beviljats stipendium av Gålöstiftelsen kan bli medlem i Gålöstipendiaternas kamratförening. Som medlem har du möjlighet att kostnadsfritt vistas på Gålöro under sommaren, en möjlighet att vara nära hav och natur. När du blir medlem i kamratföreningen kan du tillsammans med tre vänner besöka huset gratis så ofta du vill under den period som huset hålls öppet. Att bli medlem är fullständigt frivilligt men ger dig unika möjligheter till att vistas i Stockholms skärgård under sommaren.

Huset

Byggnaden Gålöro är ett fd kapell men är nu ett modernt inrett boninghus med plats för ett femtontal gäster. Huset har kök, indraget varmvatten, allrum med biljard- och pingisbord samt en altan med utemöbler och grill. Duschar finns i separat byggnad. Det finns även cyklar och kajaker att låna.

Gålö huset

Medlemskap i GSKF

Medlem blir du genom att betala in årsavgiften på 150 kr på vårt bankgiro nr 549-0776. Texta ditt för och efternamn och din e-postadress så att vi kan skicka ut medlemsnyheter om bl.a. aktiviteter och spara informationen för att beräkna medlemsantal.

Vår historia

1944 bildades Gålöstipendiaternas Kamratförening som är en sammanslutning av personer som tilldelats stipendium av Gålöstiftelsen. Sedan 1959 kan kamratföreningen disponera en vacker gammal byggnad på Edholmen (Gålö?), kallad Gålöro. Byggnaden, ett före detta kapell, hyrdes till en början av Stockholms stad men ägs sedan 1990 av Gålöstiftelsen. Medlemmarna har möjlighet att vistas på Gålöro under sommaren och där umgås och stärka sammanhållningen mellan stipendiater. Alla som har beviljats stipendium av Gålöstiftelsen kan kan bli medlem i kamratföreningen. Som medlem har du möjlighet att vistas på Gålöro under sommaren och där träffas, umgås och stärka sammanhållningen mellan stipendiaterna.

Boka din vistelse
Boka här

Här finns vi!

Att ta sig hit

Bil

Huset ligger tre mil från centrala Stockholm. Det tar ungefär 30 minuter att köra vid normal trafik.

Husets adress är:
Gålövägen 12
136 91 Haninge

Kollektivtrafik

Sök på SL:s hemsida på Björnövägen (Haninge) och promenera 200 m.
Eller Gålövägen (Haninge) och promenera ca 400 meter till huset.
Till Gålövägen går det flera olika busslinjer.